Pilottiryhmät pohtimassa omia osaamisia

5.4.2016

Kuluneen talven ja kevään aikana UTUA-hankkeen tulevaisuustyökaluja on testattu Porissa ja Raumalla. Yhteensä kymmenet aikuiset ammattistarttilaiset, ammatillisten työvoimakoulutusten opiskelijat ja uravalmennusryhmäläiset ovat kokeilleet työkaluja. Samalla he ovat osallistuneet kehitystyöhön antamalla arvokasta palautetta erilaisten menetelmien toimivuudesta.

utua-blogi-4-2016Kaikkiaan kokeiltavana oli 8 erilaista työkalua: haaveammatit, tulevaisuusbingo, tulevaisuusäänestys, verkostokartta, tulevaisuuden osaamiset, tulevaisuuspolku, postikortti tulevaisuuteen sekä ensimmäinen versio verkkosimulaatiosta. Lisäksi materiaalina oli ’Uudet työn muodot’ -esitys, josta pidettiin paljon. Kullakin tapaamiskerralla testattavana oli 3−4 työkalua, minkä jälkeen käytiin palautekeskustelut.

Omia ja yleisempiä tulevaisuuksia pohdittiin harjoitusten avulla itsenäisesti ja yhdessä. Kaikissa ryhmissä keskustelu oli vilkasta ja osallistujat aktiivisia. Kokemukset olivat ryhmäläisten mielestä pääosin positiivisia ja saimme paljon rakentavaa palautetta ja kehittämisideoita.

Lämmin kiitos kaikille työkalupilotteihin osallistuneille ryhmille ja ohjaajille!

Johanna Ollila & Kati Vuorisalo